diensten


Coaching & Training
Mijn aanpak is pragmatisch en eenvoudig. De intake is tegelijkertijd de eerste coachingsessie. Van belang is dat de cliënt bereid is kritisch naar zichzelf te kijken, zodat inzicht wordt verkregen in de situatie en de eventuele onderliggende problematiek. Als het gaat om het zelfsturend vermogen van de cliënt weer te activeren kan vaak in maximaal vijf sessies een enorme vooruitgang worden geboekt. Het kan zijn dat dit tijdelijk onder druk is komen staan of zelfs is verdwenen. Na elke sessie gaat de cliënt met een huiswerkopdracht terug de praktijk in en wordt het ongewenste gedrag of de eventuele houding gekeerd in gewenst gedrag door verkregen inzichten in de sessies. Het effect van andere gedachten en gedrag wordt zelf direct in de praktijk gebracht. Eventuele lastige situaties die de cliënt tegenkomt tussen twee afspraken door kunnen gebruikt worden om weer verder te komen richting het doel of het gewenste resultaat wat in de intake is benoemd.

De aanpak bij trainingen is grotendeels afhankelijk van het vraagstuk dat bij mij is neergelegd. Dit kan een verstoorde werksfeer zijn, geen goede of zorgvuldige communicatie tussen afdelingen, onvoldoende gezamenlijk resultaat binnen een afdeling etc. Tijdens de training kijk ik vooral naar de belevingswerelden van de aanwezigen. Vaak zit hierin al een grote slag die te maken is met betrekking tot inzicht  verkrijgen in ieders belevingswereld en begrip daarvoor. Het uitspreken naar elkaar van deze belevingswerelden geeft vaak een prima basis voor een optimale veilige trainingsomgeving en voor de opdrachtgever het gewenste resultaat wat van te voren besproken danwel afgesproken is.


Interim & Projectmanagement
Interim-opdrachten pak ik vooral pragmatisch aan. Ik gebruik mijn kracht om snel verbinding te vinden met de medewerkers binnen de organisatie waar ik de opdracht voor doe. Vervolgens kan ik een plan maken om toe te werken naar een beoogd resultaat. Ik krijg de gewenste beweging snel voor elkaar.

Mijn brede ervaring op het gebied van de mens in relatie tot de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen op het gebied van werk maakt mij een adviseur die op vele vlakken ingezet kan worden. Ik richt mij op zichtbaar reslultaat en houd niet van ellenlange stukken schrijven over hoe het zou moeten of kunnen. Daar zijn anderen weer beter in.


Marketing & Sales
Sales/accountmanagement is een rode draad door mijn loopbaan waarbij de verbinding met de mens achter de dienst voorop heeft gestaan en nog steeds staat.

Oprechte interesse in wat een organisatie danwel de mens bezighoudt geeft de ruimte om te komen tot een relatie wars van oppervlakkige verkooppraatjes. Ik denk dat vooral mijn menskant los van mijn kenniskant, die zeker aanwezig is, ervoor zorgt dat een organisatie maar ook medewerkers zich graag met mij verbinden.